Dette er prinsippene Brød & Sirkus skal forsøke å følge:
MAT
1) Økologisk
I all hovedsak spise økologisk mat, godkjent av Debio.
2) Kortreist
Velge kortreist mat når det er mulig, men unngå mat som er dyrket i drivhus.
3) Vegetarisk
Med unntak av noen typer viltkjøtt, kortreist fisk som ikke kommer fra oppdrettsanlegg og økologiske egg kun spise vegetarisk mat.
4) Økonomisk
Er det mulig å følge de ovenstående prinsippene og likevel holde seg innenfor SIFOs kostnadsestimat for mat og drikke (alkoholholdig drikke faller utenfor) på 1650 per person? I utgangspunktet stiller vi oss tvilende til det, om ikke av annen grunn enn at standardbudsjettet er et svært beskjedent budsjett.
ENERGI/UTSLIPP
Kort sagt begrense bruk av energi og kutte ned på direkte utslipp. Dette gjøres ved bla. få og korte dusjer, strømsparing og utelukkende bruk av kollektivtransport, sykkel og beina, der det er mulig.
AVFALL
1) Minske avfallsmengden
2) Sortere avfallet
FORBRUK
Begrense forbruket og det som må kjøpes bør være svanemerket.
tirsdag 26. desember 2006
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
Interessant prosjekt! Høres veldig ut som den livsstilen samboer og jeg jobber mot.
Hei! Interessant prosjekt. Holder dere fortsatt på med dette? Dersom dere er i Oslo, kunne jeg gjerne tenke meg å ta en prat med dere. Se www.økobo.no for det jeg holder på med og ta gjerne kontakt på berit.indset@gmail.com.
Legg inn en kommentar