onsdag 9. mai 2007

Rice Bowl - En finfin restaurant

Økologiske matvarer er på fremmarsj i Norge, vi merker stadig vekk at økovarene er utsolgt i butikkene og at det ,ihvertfall i noen butikker, er bedre utvalg.
Restauranter er det derimot dårlig med. Det er ingen tradisjon for økorestauranter i Norge, og egentlig ikke så veldig mye vegansk heller.
Rice Bowl er hverken økologisk eller vegansk, men fortjener allikevel hederlig omtale. De har mange gode retter for en vegetarianer med melkeintoleranse. Thailandsk mat inneholder generelt ikke så mye melk, ergo er sjansen for at noen er uoppmerksom og glemmer seg veldig liten.

Ting skjer ikke nødvendigvis så veldig fort på Rice Bowl, man kan risikere å vente en stund både på å få bestilt og på å få betalt, men det er vennlig betjening og maten er suveren.
Man får store porsjoner og blir alltid mett, og det for omtrent en 100-lapp.
Det er fint å ha et sted å gå ut og spise, hvor man blir mett uten å bli blakk, hvor maten er god og hvor ingen blir syke etterpå.

Mange har oppdaget denne fine lille restauranten, for det er ofte kø for å få bord om ettermiddagen.
Hurra for Rice Bowl.

Sirkus

tirsdag 8. mai 2007

Thorium -mange argumenter mot

Regjeringen har nå satt ned et et utvalg som skal se på muligheter og risikoer med energiproduksjon med thorium. FrP ivrer for thorium, både som en løsning på klimagassproblemet og som et nytt norsk industrieventyr.

Bellonas atomfysiker Nils Bøhmer argumenterer i denne artikkelen, som i artikler før, mot forskining og utbygging av thoriumkraftverk.
Han beklager først og fremst at verken miljøbevegelsen eller eksperter på spørsmål knyttet til spredning av atomvåpen er representert i regjeringens utvalg.

Så, for å summere, lister han opp disse argumentene mot thorium:

1. Thoriumkraftverk vil ta for lang tid, en prototype vil tidligst stå ferdig om 30 år.
2. Thoriumforskning er dyrt. Prislappen vil komme på minst 500 millioner euro for å bygge en protorype.
3. Det er fortsatt knyttet store teknologiske utfordringer til thoriumkraftverkene, blant annet bruken av flytende bly som kjølemiddel.
4. Et energieffektivt kraftverk vil produsere like mye avfall som et konvensjonelt kraftverk om det drives energieffektivt, sier MIT.
5. Det er høyst tvilsomt om dette virkelig kan bli Norges neste store industrieventyr.
6. Kraftverkene kan relativt enkelt brukes til å produsere atomvåpen.


Alt i alt bør disse faktaene virkelig sette en stopper for framtidig thoriumsatsing i Norge!


Brød