søndag 22. april 2007

På besøk i økolandsby i Hurdal.

Søndag 15. april var Brød og Sirkus på besøk i Hurdal økolandsby. De arrangerer jevnlige infodager for folk som er interessert i det de driver med. Tilsammen var vi fem personer som hadde møtt opp.
Da vi kom fikk vi servert kaffe og te, og så gikk vi inn i et stabbur for å høre et foredrag om prosjektets historie og om hvilke personer som står bak initiativet. Et veldig grundig og informativt foredrag.

Etterpå gikk vi ut igjen, satt utenfor felleskjøkkenet i solen og spiste lunsj. Alle de inviterte hadde tatt med seg en rett hver som skulle deles med de andre. Da snakket vi med noen av medlemmene og et prøvemedlem. De har nemlig en ordning med prøvemedlemskap før man får bli fullverdig medlem i økolandsbyen, slik at man får sett om det virkelig er et liv man ønsker.
Omtrent 50% av beboerene i byen er barn, og rundt oss lekte det masse barn i lekestativene.

Etter lunsjen fikk vi en omvisning i boligene de har satt opp.En del av disse vil bli flyttet opp i det nye boligområdet som skal bygges i løpet av året. Det er første trinn i utbyggingen, det vil senere komme to boligtun til. De har fått fantastisk fine tomter med flott utsikt og nærhet til skogen.


Sirkus i tomtefeltet på Hurdal


Etter det var det på tide å ta turen hjem. Definitivt en veldig interessant dag, og de har et veldig gjennomarbeidet prosjekt, med gode og gjennomtenkte løsninger, og det vil være økonomisk gunstige tomter og boliger for de som ønsker å leve den livsstilen.

Det eneste aberet vi kunne komme på er at det ligger så usentralt at man måtte bruke veldig mye bil i området, noe som er både uøkonomisk og lite miljøvennlig. Dette kan selvsagt løses ved at man får jobb i nærmiljøet, men det er ikke alltid mulig for alle.

Sirkus