tirsdag 9. desember 2008

Julebordsesongen er godt i gang...

...og det er på tide å oute de som virkelig ikke evner å servere vetegarmat.
Jada, vi vet, vi vet så inderlig godt, at å gå på julebord og forvente vegetarmat, er som å være pingvin på leting etter ishav midt i tjukkeste ørkenen. Men blir vi invitert, så har vi jo lyst til å gå.

For Sirkus sin del, gikk turen til Smuget, på Dinnershow.
Jeg skal ikke bruke tid på å si hva jeg syntes om det, det viktige her er egentlig at mens jeg satt og tygget på litt båndpasta, en halv tomat med litt pesto og wokede grønnsaker, satt alle andre og spiste indrefilet av lam. Ikke at jeg er misunnelig på det (dette var jo ingenting i forhold til den gang jeg ble avspist med mr.lee-nudler med paprika og brokkoli mens de andre spiste økologisk andebryst på Holmenkollen park hotel), men jeg hadde jo satt pris på å få litt proteiner, jeg også. Spesielt siden vi gav beskjed i god tid om at det kom en veggis.

Jeg sendte Smuget en mail dagen etterpå, hvor jeg tipset dem om hva de kunne tilsette vegetarmaten sin, sånn at de fikk mette vegetarianere også på Smuget.

Svaret jeg fikk: “Dette er jeg helt enig i. Vanligvis pleier vi å tilberede en god lakserett til vegetarianere

Jeg gir opp.

For brød sin del var det ikke så veldig mye bedre. Litt bedre, siden det er mer mat i poteter enn i en liten neve pasta. På brød sitt julebord kunne man telle intet mindre enn syv sorter kjøttmat. For vegetarianere fantes det poteter og sopp. Tjohei, et realt festmåltid der også.

Har virkelig ikke kokker større yrkesstolthet enn at de tilbereder laks til vegetarianere, og synes nudler fulle av palmeolje er noe å servere som festmiddag?

Sirkus