torsdag 15. januar 2009

Kose

I dag har vaert den store K-dagen; kosing, kloring, kake og kaffe. Vi vaaknet opp i loeveparken i Johannesburg i dag morges. Faktisk vaaknet vi opp i den i hele natt, siden det var dyrelyder gjennom hele natta.

Parken reklamerer med den beroemte "Cub World" hvor en kan "Touch a cub". Vi troppet opp paa slaget halv ni (da parken aapnet), og vi var de eneste besoekende.
Da vi slapp inn til de vakre loevebarna, var det hele seks smaa babyer i alderen tre-fire maaneder som ville kose med oss. De (og vi) ble raskt varme i troeyen, og det gikk ikke lang tid foer vi hadde hver vaar lille tass paa fanget.
De var saa utrolig soete og kosete, og ganske lekne og rampete. Jeg fikk endelig kose med en loevebabymage, og loevebabyen fikk endelig tygge paa litt blondt, norskt haar. Saann sett var vi begge godt fornoeyde. Og siden vi var alene der, fikk vi vaere saa lenge vi ville, i stedet for de to minuttene som var annonsert paa plakatene. Det var utrolig og fantastisk, og et av hoeydepunktene paa turen.

Etterpaa dro vi paa shopping (siden Johannesburg ikke er noe sted aa vandre rundt i), der spiste vi paa Kauai, en evig favoritt her, og siden spiste vi noen fantastiske kaker paa Mugg & Bean (ogsaa kalt mugg og boenne). Jeg lyver ikke hvis jeg sier at sjokokaramellbomben jeg fikk var ti cm hoey.

Ellers har vi hatt kjoeredager de siste dagene. Vi kjoerte fra Addo (vi saa mange fine elefanter med babyer i nasjonalparken) til Bloemfontein (ca 600 km), og fra Bloemfontein til Joannesburg i gaar (ca 400km).

Naa er vi innkvartert for siste natt paa reisen, paa hostel i Johannesburg. Et fint sted hvor det er trygt aa gaa paa butikken foer det blir moerkt og hvor bleikansiktene toer aa gaa ut og lufte hundene sine. I morgen maa vi ogsaa gi slipp paa den fine leiebilen vaar, jeg maa innroemme at jeg har utviklet et naert og personlig forhold til den.

Skaal og tjohei!

Sirkus (med stoette fra Broed)

søndag 11. januar 2009

Enda et lite reisebrev

Det har vaert innholdsrike dager siden nyttaar.

Vi dro til Oudtshoorn da vi dro fra Hermanus. Oudtshoorn er en ganske soevnig by med interessante omgivelser. 97% av verdens strutsebeholdning befinner seg i omraadet rundt, og trenger du kurioese strutseeffekter, finnes de i Oudtshoorn.
Vi har blant annet spist omelett av strutseegg, vi har vaert paa strutsefarm og sett de smaa bli klekket og vi har ridd struts. Det var ren og skjaer galskap, og noe av det morsomste paa turen.
Vi har ogsaa vaert i Cango Caves, og vi har lekt i familiepark, kjoert firhjulinger i skauen og padlet i kajakk.

Fra strutsebyen kjoerte vi videre til Wilderness. Det er strengt tatt ingen by aa vaere i, bortsett fraa den fine stranda, og noen fine turloeyper. Fra Wilderness gikk ferden videre til nasjonalparken Tsitsikamma, nydelig og smatt fantastisk. Vi gikk fine turer og bodde i en koselig liten skogshytte.

Paa veien derfra stoppet vi en fabelaktig kattepark, hvor de tar vare paa skadede villdyr, og ivaretar de forskjellige artene av smaa ville katter. De var en av de fineste opplevelsene paa turen, hvor vi fikk se de litt mindre kjente villkattene i Afrika, og de var vakre alle sammen. Vi fikk ogsaa kose med babygeparder og litt voksnere geparder. Stor stas.

Fra nasjonalpark til en liten, fin by kalt Knysna. Der gjorde vi ett kupp, og fikk firestjerners hotell til halv pris. Hurra. Store frottehaandklaer og tidenes frokostbuffet. Jeg har laert hva den ekstra stjerna betyr. Naa har vi vaert i Knysna i fem dager, vi har bare kost oss og slappet av, gaatt fine turer (veldig mye fin natur her), og vi har badet.

I morgen tidlig skal vi videre til Addo elefantpark, deretter en overnatting i Bloemfontein og saa skal vi kjoere til Johannesburg og overnatte i loevepark. Og saa er det bare en natt igjen foer vi fly hjem.

Vi er ikke klare. Vi vil vaere her lenger (selv om vi savner enkelte goder vi har hjemme, som feks. vaskemaskin...)

Usikker paa om vi treffer paa saa mye mer internett resten av turen. Det blir nok tidligst paa torsdag.

Vi har det bra og koser oss hele dagen. Det er litt vanskelig med bilder her, siden vi maa endre stoerrelsen, og ikke alle pcer liker usb-dingsen vaar.

Sirkus