torsdag 27. november 2008

Skjer 'a?

Brød og Sirkus fortsetter som før. Noen endringer har det blitt. Blant annet har vi gitt opp økologisk løk. Det er for dyrt, og for dårlig kvalitet. Ofte er 30-40% dårlige, og selv om vi får pengene igjen på Coop, går man lei av å gå i skytteltrafikk for å bytte løk.

En ting vi derimot ikke inngår noen kompromiss på, er brødet vårt. Hver uke baker vi (mest Brød) havrebrød med sesamfrø og solsikkefrø. Det er nesten helt økologisk, og dette er sammen med økologiske egg bærebjelken i kostholdet vårt, siden det i all hovedsak er frokosten vi spiser hver dag.

Videre har vi blitt kresen på kaffen. Det finnes egentlig bare èn god økologisk kaffe i salg i Norge (av de vi har smakt), og det er Löfberg Lilas økologiske fairtradekaffe. Den selges bl.a på IKEA, men den koster drøye 50 kroner. I Sverige har de derimot et fabelaktig utvalg i økokaffe. Stort sett kjøper vi mørkbrent, den varer nesten evig, og vi regnet vel ut at vi sparer 60-70 kroner pr. pakke i forhold til den økokaffen som selges i de fleste dagligvarebutikkene i Norge.
Kaffen vi anbefaler:
Gevalia
Arvid Nordquist Øko
Löfbergs Lila Øko


Sverige er forøvrig et eldorado. De har mye mer enn billig smågodt og masse Colaburkar. Ikke at vi ikke setter pris på det, men de har et utvalg av økologiske varer som de norske dagligvarebutikkene ikke er i nærheten av å matche. Og det er mer enn kronekursen som gjør det rimelig å ta en harry-tur over grensen, prisene er mye lavere allerede før kronekursen er omregnet. I tillegg er de veldig mye bedre (og billigere selvsagt) på melkeerstatninger, og det er jo fint når en har en allergiker i hus.

I Sverige har de også verdens beste chips (eller potetgull som østlendingene liker å kalle det), Gårdschips med hvitløk og chili. Så vi har egentlig ikke noe å klage på.

Sirkus

Ut på tur, alltid lur

Det nærmer seg juleferie, og Brød og Sirkus skal ut på tur. Den 16. desember drar vi til Sør Afrika, og blir borte en måned. For at alle som lurer, skal få vite hva som skjer, har vi planer om å bruke bloggen som reisedagbok.

Planene så langt omfatter blant annet safari i Krugerparken, overnatting i løvepark, hvor man får kose med løveunger, kjøre the Garden Route på kysten, Brød skal dykke i et digert akvarium, Sirkus skal følge litt engstelig med, vi skal tilbringe julen i Cape town og har tenkt å se grotter og huler. Sater på å få sett litt fjell og strender, og det blir varmt og godt. For oss som går på solceller vil dette forhåpentligvis tilføre litt sårt tiltrengt energi på tampen av året, og gi oss en frisk start på 2009. Med mindre vi går i dvale, og ikke våkner igjen før langt ut på våren en gang. Det er jo ikke helt usannsynlig.

Sirkus