torsdag 11. januar 2007

Det er med stor sorg jeg konstanterer at økologisk peanøttsmør ikke smaker helt som peanøttsmør skal smake. Faktisk smaker det egentlig ikke noe i det hele tatt.
Jeg sysler litt med tanken om å salte det litt selv, eventuelt bare legge av meg den vanen.

Ellers registrerer jeg at det på enkelte varer er veldig dyrt å kjøpe økologisk.
Løk er et eksempel på dette, vanligvis kan man kjøpe et kilo for 7-8 kroner, skal man ha økologisk betaler man gjerne 14 kroner for et par hundre gram.
Tenker jeg sender en mail til Debio for å høre hvorvidt løk er ok selv om den ikke er økologisk.

Ellers er det vanskelig å få tak i maismel, tror jeg. Coop har ihvertfall ikke funnet det for godt å få det inn de siste par ukene. Heller ikke økologiske bønner. De har billige og bra hermetiske tomater og tomatpurè, og faktisk økologiske kikerter, men økologiske bønner har de ikke.

Donald Duck som miljøforkjemper

100 000 elever i hele landet får nå et spesialnr. av Donald Duck som miljøand!

Elevene skal slik lære mer om avfall, kildesortering og miljøgifter.

Historieprofessor Øystein Sørensen sier at Carl Barks allerede på 50-tallet skrev om miljøvern.


Brød

onsdag 10. januar 2007

EU vil kutte 20% CO2 fra 1990-nivå innen 2020

Det er så mye om klima- og miljøpolitikk i avisene for tida at jeg nesten ikke klarer å følge med. I dag handlet selv vitsen på baksida av VG om CO2.

EU vil altså kutte utslippene av klimagasser med 20% fra 1990-nivået. Gode nyheter, men det er absolutt et skår i gleden at EU vil fortsette å satse på atomkraft. Les om EU-kommisjonens forslag på norsk her.

Norge påbyr bensinstasjonene å selge biodrivstoff. Det kan skje ved å blande inn biodrivstoff i vanlig bensin og diesel. Les mer i Aftenposten.

Brød

tirsdag 9. januar 2007

22,3 kg CO2 for kjøtt, 211 gram for poteter

Framtiden i våre hender har laget et interessant faktaark hvor man kan se hvor mye CO2-utslipp produksjonen av enkeltvarer genererer.

Storfekjøtt kommer særlig dårlig ut, med hele 22,3 kg CO2 pr. kilo, mens fisk kommer forbausende godt ut, særlig fisk som ikke blir sendt til Kina for å fileteres. Oppdrettsfisk er ikke med her, men jeg regner med at utslippene ligger skyhøyt over villfisk.

Interessant er det også at tomater og agurk, særlig fra drivhus, kommer så dårlig ut.

Det må sies at det for tida pågår en diskusjon mellom NU og FIVH om langreist/kortreist og økologisk mat. Den kan du lese mer om på Ny Tid sine hjemmesider.

Brød

Flere ulykker som i Trondheimsveien?

Klimaendringene kan føre til flere ulykker som i Trondheimsveien der deler av en gammel bygård raste ned og en kvinne ble drept. Bygningsmassen er ikke laget for den type endringer vi nå opplever.

Jeg bor i Trondheimsveien og går forbi denne gården hver dag, egentlig var det bare flaks at jeg er i Alta akkurat nå.

Brød

mandag 8. januar 2007

Elbil fra GM

General Motors har laget en konseptlbil som skal kunne gå 100 mil før den må lades på nytt.

Elbiler som Kewet og Think kan bare gå 6-8 mil, så dette kan bety mye for elbilens framtid.

La oss håpe at det er noe mer enn en miljøgimmick fra GM, selv om tanken på at et firma som GM faktisk skulle trenge en miiljøgimmick sier mye om endringen i opinionen de siste årene.


Brød

søndag 7. januar 2007

Økologisk begravelse

Nå kan livet ende på en pen måte.

Brød