fredag 4. mai 2007

Danmark, igjen!

Brød og Sirkus tok seg en tur til Danmark igjen nå 1. mai og utforsket det økologiske liv i Danmark. Brød har slitt med en stygg bronkitt de siste ukene, noe bloggen har båret preg av, men nå er jeg frisk og rask!

Vi slutter ikke å bli forbauset over alle tilbudene København har og som Oslo og resten av Norge mangler fullstendig. Vi besøkte blant annet Egefeld, et lite supermarked med kun økologiske varer. Utvalget var bra og prisene var ikke høye.

Info:
Egefeld Food Company

Gammel Kongevej 113
1850 Frederiksberg C

Egefelds normale åbningstider:

Mandag - fredag 10:00 - 20:00
Lørdag10:00 - 17:00
Søndag10:00 - 17:00

Åbningstider helligdage:

På helligdage holder vi åbent kl. 10:00 - 17:00.


Fint kjøttutvalg, for dem som spiser sånt.


Det er altfor dårlig utvalg av økologiske krydder i Norge. Men ikke på Egefeld!I tillegg er København full av andre økologiske alternativer, blant annet frisører og utsalg av naturlige hudpleieprodukter.


Vi var også en tur på Kunstindustrimuseet, og der hadde de blant annet en utstilling som fokuserte på bærekraft og økologi.En flott tur, men igjen sitter vi igjen med følelsen av at vi bor i et miljømessig u-land.

Brød

torsdag 3. mai 2007

Apple blir mer miljøvennlige

Nå har endelig Apple også innsett at det ikke er noen vei utenom.
Etter at de i lengre tid har vært miljøverstinger, har de nå snudd og endelig fastsatt når de skal fase ut miljøskadelige og giftige stoffer fra produktene sine.

I tillegg har de nå fått på plass resirkuleringsordninger i de fleste landene de selger produkter.

Da kan vi som er lettere forført av de fine mac'ene få litt fred i sjelen og velge oss ut en smekker mac.

Sirkus

Tips til å redusere privat klimautslipp

BT.no har i dag en oversiktlig artikkel om hvordan man med relativt enkle grep kan redusere sine private utslipp. Ikke alle trenger å gjøre alt, men alle kan ihvertfall gjøre noe, og det er verdt å se igjennom sitt eget forbruk og tenke over hva man kan endre på uten at man føler det koster for mye.

Sirkus