lørdag 27. desember 2008

Cape Town så langt

Cape Town så har vaert fabelaktig. Det er en mye tryggere by enn Pretoria, ihvertfall de delene av byen vi har oppholdt oss i. Vi har hengt mye på et sted som heter Waterfront W&A, det er vel Cape Towns svar på Aker Brygge, bare at det kan ikke sammenlignes, siden Aker Brygge ikke er så veldig imponerende, mens Waterfront er et utrolig fint område.
Her i byen føler vi oss trygge og er avslappet, det er som å vaere i en vestlig storby, i grunn.
Det er flott natur rundt byen, bl.a. Table mountain er ganske spektakulaert.I tillegg ligger det to fjell som heter Lions rump og Lions head, og da vi var på Robben Island i går, kunne vi se at det faktisk ligner litt på en liggende løve på avstand.

Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, er faktisk en veldig fin øy. Det gjør selvsagt ikke historien noe bedre, men det var en fin tur, og det er utrolig hvor dårlig mennesker kan behandle hverandre.

Nå har vi flyttet fra Cape Diamond hotel, med badekar på rommet og boblebad på taket, til Big blue backpacker. Det ser ganske så fint ut er også, akkurat nå venter vi på rommet vårt.
I naerheten her er det en trygg gate man kan jogge i, og det har vi veldig godt av etter all mumsinga i jula. For vi har selvsagt mumset, selv om vi ikke har så veldig mye julestemning. Det er jo tross alt sommer her.

I løpet av de naermeste dagene har vi planer om å komme oss opp på Table mountain, trene litt og på mandag får skal vi hente leiebil og kjøre tilbake til Johannesburg de siste 18 dagene.

Desmund og eg:


Nelson og Brød:
Dykkinga til Brød:

Beach Road i Cape Town:


Robben Island:

Cella til Nelson MandelaSirkus

tirsdag 23. desember 2008

Dyrene i Afrika...

...og alt de har aa gjoere. Hvilket viste seg aa for en stor del vaere aa sove, spise og aa parre seg.
Vi har vaert paa safari i Kruger National park. Det var fantastisk. Faktisk saa har Soer Afrika saa langt vaert fantastisk fint. Vi kom frem seint, men godt, et doegn for seint, men hostellet i Pretoria er supert, byen er fin, det gaar an aa gaa ute paa dagtid til det blir moerkt klokken syv.
Det er litt rart her ogsaa, de rike har barrikadert seg i husene sine bak piggtraad og elektriske gjerder (vi ogsaa), de gaar aldri ute og tar ikke buss eller taxi. Vi forhoerer oss litt rundt, og foelger raadene vi faar av de lokale vi snakker med. Vi har saa langt ikke vaert engstelige, selv om vi er paa vakt.

Foerste dagen vi var her dro vi til Pretoria Zoo. Det var ikke bare lett, siden det er nesten umulig aa faa tak i taxi her. Men vi kom omsider frem, og det var et veldig fint omraade. Vi fikk sett det vi ville, nemlig den innfoedte koalabjoernen. Og saa loevene og tigrene, selvsagt.

Dagen etter satte vi kursen for Kruger. Det er en kjoeretur paa ca seks timer, og vi ble plukket opp klokken fem paa morgenen. Underveis plukket vi opp andre turdeltakere (en familie p[ fire fra Singapore, et ungt kinesisk par som bodde i Sveits og fire hoeye ungdommer fra rundtom i Europa), var innom Blyde Canyon, vi saa potholes og Gods Window. Overnatting i telt ca 3 mil unna nasjonalparken, og dagen etterpaa var det igjen opp klokken fem og kjoere til campen inne i parken. Vi har snudd doegnrytmen i helt motsatt retning enn forventet.
Deretter la vi ut paa foerste dag paa safari, og vi hadde utrolig flaks. Bare fem minutters kjoering inn i parken, laa en leopard og trodde den gjemte seg bak en busk. Den var utolig vakker, og hadde ikke vist seg noe saerlig frem siden august. Den har vi ikke bilde av, siden vi var mer opptatt av aa bare nyte det utrolige synet i kikkerten.

Videre traff vi baade elefanter og sjiraffer, vortesvin, elefanter, en droess med antiloper, flodhester, loever som snek seg inn paa middagen (dessverre oppdaget middagen dem, og stakk) og bavianer. Dagen etterpaa var vi enda heldigere, siden vi saa en loeve ligge og dorme i skyggen (ja, det er veldig varmt her) bak et tre, og saa oppdaget vi enda en, og rett ved siden av saa vi to loevebabyer leke i skyggen. De var fantastisk soete. Ikke lenge etterpaa traff vi et loevepar i veikanten, som like etterpaa viste oss hvordan loeveunger blir til. Og som om vi ikke hadde hatt nok flaks med kattedyrene, fikk vi se enda en leopard, liggende og sove i et tre. Leoparder er magisk vakre, man blir helt lammet naar man ser dem.

Litt bilder fra safarien:

Utsikten fra safari-bilen:Paa morgenkvisten den tredje dagen kom det unge kinesiske paret til campen med all bagasjen sin. De hadde campet i en lodge, hvor de hadde et romslig rom med senger, vifter, eget toalett og dusj, og myggnetting. De oensket saa inderlig aa proeve camping, og da spesielt aa proeve det inne i nasjonalparken. Etter et par varme og klamme netter i telt, ville vi selvsagt ikke staa i veien for at de skulle faa oppleve den eksotiske campingen (som tross alt ikke er fullt saa eksotisk for oss nordmenn).
saa vi byttet bort dette:

mot dette:
Ellers var hele turen preget av et salig kaos, med mye tidlig vekking, og mye venting. Heldigvis gjorde dyrene jobben sin, og det var tross alt det vi kom for.

I dag var det utrolig deilig aa sove lenge, og aa ha reint toey. Vi har bare slappet av, hengt paa et gedigent shoppingsenter og spist god mat. Vinterblekheten har veket for litt frisk ansiktsfarge, og vi er happy go lucky.

I morgen gaar ferden mot Cape Town. Julestemningen er ikke akkurat til aa ta og foele paa, selv om det er en del juletre og julelys her. Men vi har ingen verdens ting aa klage paa. I Cape town skal vi paa Robben Island, vi skal spise god mat, og slappe av, og den 29. desember, skal vi hente leiebil. Naa begynner vi aa bli vant til at alle kjoerer paa feil side av veien, og det er sikkert en fordel.

Flere bilder kommer sannsyngligvis en gang vi benytter oss av et billigere internett.

Haaper alle har det bra.
God jul fra oss.

Sirkus