lørdag 27. desember 2008

Cape Town så langt

Cape Town så har vaert fabelaktig. Det er en mye tryggere by enn Pretoria, ihvertfall de delene av byen vi har oppholdt oss i. Vi har hengt mye på et sted som heter Waterfront W&A, det er vel Cape Towns svar på Aker Brygge, bare at det kan ikke sammenlignes, siden Aker Brygge ikke er så veldig imponerende, mens Waterfront er et utrolig fint område.
Her i byen føler vi oss trygge og er avslappet, det er som å vaere i en vestlig storby, i grunn.
Det er flott natur rundt byen, bl.a. Table mountain er ganske spektakulaert.I tillegg ligger det to fjell som heter Lions rump og Lions head, og da vi var på Robben Island i går, kunne vi se at det faktisk ligner litt på en liggende løve på avstand.

Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, er faktisk en veldig fin øy. Det gjør selvsagt ikke historien noe bedre, men det var en fin tur, og det er utrolig hvor dårlig mennesker kan behandle hverandre.

Nå har vi flyttet fra Cape Diamond hotel, med badekar på rommet og boblebad på taket, til Big blue backpacker. Det ser ganske så fint ut er også, akkurat nå venter vi på rommet vårt.
I naerheten her er det en trygg gate man kan jogge i, og det har vi veldig godt av etter all mumsinga i jula. For vi har selvsagt mumset, selv om vi ikke har så veldig mye julestemning. Det er jo tross alt sommer her.

I løpet av de naermeste dagene har vi planer om å komme oss opp på Table mountain, trene litt og på mandag får skal vi hente leiebil og kjøre tilbake til Johannesburg de siste 18 dagene.

Desmund og eg:


Nelson og Brød:
Dykkinga til Brød:

Beach Road i Cape Town:


Robben Island:

Cella til Nelson Mandela



Sirkus

Ingen kommentarer: