søndag 1. april 2007

Thor Energy er avslørt

Thor Energy la denne uka fram nye planer om to nye thorium-atomkraftverk som skal kunne stå ferdig i 2017. Thor Energy hevdet på lanseringen at kraftverkene at kraftverkene produserer lite avfall, at avfallet ikke kan brukes i våpen og at sikkerhetsrisikoen er minimal. Bellona skriver her at Thor Energy argumenterer som om det dreide seg om en Rubbia-reaktor når det egentlig er et konvensjonelt kraftverk de vil bygge, med like mye avfall som enkelt kan brukes i våpenproduksjon og like store ulykkesrisiko som uranbaserte kraftverk.

I bunn og grunn er Thor Energys planer en snikinnføring av konvensjonell kjernekraft i Norge. Dette er svært alvorlig, særlig fordi den spiller på falske strenger og lar det se ut som et nytt industrieventyr bare ligger og venter på oss, og at dette nye eventyret attpåtil er grønt!


Brød

1 kommentar:

Anonym sa...

Bellona har nok skulket i fysikktimen her. Det de sier er direkte feil. Faktisk fysisk umulig. Hilsen NTNU-sudent som nettopp har vært på seminar om akkurat dette med 2 professorer innen kjernefysikk og miljø.

Thor Energy har et produkt å selge og presenterer det på en måte som gagner dem selv, men et 3.gen kraftverk basert på thorium er laaangt fra et konvensjonelt kraftverk. Skal du skrive om et så komplisert emne som atomkraft ville jeg brukt andre kilder enn bellona. Gal informasjon tjener ingen.