torsdag 21. desember 2006

EU ønsker å redusere CO2 utslippene med 37%

Nok et bevis på at miljøbølgen er over oss. Aftenpostens leder i dag handler om EUs planlagte innsats mot energisløsing, der målet er å kutte utslippene av CO2 med mer enn en tredjedel.

En internasjonal avtale skal være på plass i løpet av to år, og undertegnes av både land i den tredje verden og USA i tillegg til EU-landene, og Norge som må følge regelverket gjennom EØS.
Miljøtiltakene inkluderer bla. å fjerne gamle, forurensende maskiner og husholdningsapparater, og produkter med energikrevende produksjon. Enda viktigere, i følge meg, er at EU vil satse på CO2-rensing av kullkraft og på bla. biodrivstoff, sol, vind og jordvarme.

Utrolig bra, også fordi EU har et apparat for å håndheve slike avtaler, iallefall blant sine medlemmer, slik at den internasjonale avtalen kanskje får mindre skuffende resultater enn Kyoto-avtalen.

Igjen lar jeg meg også glede av at Aftenposten, en tradisjonelt konservativ avis, ser ut til å ha forstått alvoret i klimakrisen. For å sitere: "Økt verdiskapning vil etter disse prinsipper bare være mulig med en uavbrutt forbedring i utnyttelsen av energi. Det blir krevende, men er tvingende nødvendig."

Brød

Ingen kommentarer: