lørdag 23. desember 2006

Det lysner for økomaten

Mamma kom gledesstrålende tilbake fra butikken med 3-4 kålrot i handleposene og kunne melde at "de økologiske var billigere enn de vanlige!". Selv her i distriktet ser det ut til å bli stadig større valgfrihet både når det gjelder lokalprodusert mat og økologisk mat. Prisene er også på vei nedover.

Jeg syns Coop fortjener en fjær i hatten. De tilbyr mange økologiske varer av eget merke til en lav pris. Feks. koster det økologiske Coop-knekkebrødet mindre enn Wasas ordinære knekkebrød. Coop tar også inn mange flere økologiske melke- og soyaprodukter enn konkurrentene.

Det viktigste for økovarenes utbredelse er tilgjengelighet og pris og på begge områder har det skjedd mye det siste året. Likevel er det lang vei fram. Fortsatt ser mange på økovarene som noen litt merkelige, vanskelig tilgjengelige og først og fremst dyre varer. Coop har altså gjort mye, men nå må også andre aktører på banen. Jeg tror feks. Rema 1000 i det lange løp vil tape på sitt velkjente slagord "bare lave priser". Folk vil ikke lenger bare ha lave priser. Folk vil ha kvalitet, service og muligheten til å kjøpe økovarer til rimelige priser. Så vidt jeg veit har Rema svært få økovarer i sitt sortiment. Markedsmakten deres er stor og hvis de forstår at markedet er i ferd med å forandre seg vil de kunne bety mye for den økologiske produksjonen og forbruksmønsteret i Norge.


Brød

Ingen kommentarer: