mandag 11. desember 2006

Banankake - økologisk og melkefri

Verdens beste banankake, gjennomtestet av Sirkus, bakt av Brød.


bruk et ganske raust koppemål! i parantes står hvor du får kjøpt varen.

2 kopper økologisk hvetemel (feks. coop eller meny)
1/2 kopp rapsolje (nesten overalt)
2/3 kopp økologisk rørsukker (feks. coop eller meny)
4 modne, økologiske bananer (feks. coop eller meny)
2 økologiske egg (stadig flere steder, hurra!, men gjerne fra Kolonihagen)
3 tsk bakepulver
saft av 1 sitron

Sett på ovnen på ca. 225 grader.
Mos bananene, de skal være ordentlig modne, helst med brunspettet skall. Bland sukker og egg, lag ordentlig eggedosis om du ønsker en litt mer luftig kake. Bland bananene med eggedosisen, spe med olje og bland inn melet og bakepulveret litt etter litt slik at du unngår klumper. (Litt bananklumper er bare fint). Tilsett til slutt sitronsaften. Hell i en smørt form (smur med rapsolje) og stek i ca. halvannen time. Sjekk om kaka er ferdig med å stikke en ren kniv inn i midten, hvis den kommer nesten ren opp igjen er kaka gjennomstekt.

Hilsen
Brød

1 kommentar:

Anonym sa...

Banankake er himmelsk godt. Namnamnam.