fredag 2. februar 2007

En merkedag for miljøet

Ja, i dag har FNs klimapanel lagt fram første del i klimarapporten om observerte og framtidige klimaendringer. Rapporten konkluderer ikke overraskende med at det er meget sannsynlig at menneskets utslipp av klimagasser har forårsaket mesteparten av den globale temperaturøkningen de siste 50 årene.

Media flommer over av omtale av rapporten og debatter rundt konsekvensen av rapportens innhold for framtida og for den politikken som på en eller annen måte fører oss inn i framtida.

Siv Jensen stiller selvsagt fortsatt spørsmålstegn ved FNs klimapanels konklusjoner. Jeg er imidlertid usikker på hvor smart det er, politisk sett. Jeg tror ikke FrP vinner velgere på å være det eneste partiet som går mot all seriøs forskning på feltet. Enda viktigere tror jeg det er at folk faktisk merker klimaendringene på kroppen hver dag. Det er vanskelig å avvise noe velgerne ser i dagliglivet.


Morsomt, forresten, at det endelig kommer fram, feks. her, at det letteste å gjøre for folk flest er å kutte ned på kjøttforbruket, i god Brød&Sirkusk ånd.

Brød

Ingen kommentarer: